Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

foodie1973.blogspot.gr/

1:31 μ.μ.






Άλλο ένα πολύ όμορφο blog φτιαγμένο με μεράκι προστίθεται αυτή την στιγμή στις αξιολογήσεις μας. Όπως λέει και η συγγραφέας δεν είναι ένα blog μαγειρικής και συνταγών όπως χιλιάδες άλλα αλλά ένα blog το οποίο αναγράφει τι μαγείρεψε χτες και προσπαθεί να μοιραστεί με άλλες νοικοκυρές και νοικοκυραίους το καθημερινό πρόβλημα όλων των ελληνικών σπιτιών που είναι...

"Τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα"???

Σας παραθέτω την περιγραφή από το blog γιατί τα λέει καλύτερα


Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες blog μαγειρικής στα οποία μπορεί να βρει ο καθένας ότι βάλει ο νους του. Τι το ιδιαίτερο όμως έχουν να προσφέρουν οι Ιστορίες Καθημερινής Μαγειρικής Αναζήτησης; Πιθανότατα τίποτα το καινοτόμο ή διαφορετικό, ούτε καν κάτι ιδιαίτερα εξειδικευμένο. Απλούστατα, αυτό το blog είναι ένα πραγματικό ημερολόγιο κουζίνας στο οποίο περιγράφω ή εξηγώ τι μαγείρεψα την προηγουμένη ή τι σκέφτομαι να φτιάξω την ίδια μέρα, με σκοπό να δώσω ιδέες και να μοιραστώ και με άλλους αυτήν την καθημερινή σπαζοκεφαλιά που σχεδόν κάθε νοικοκυρά, μάνα, σύζυγος, εργαζόμενη (κι όχι μόνο) αντιμετωπίζει: Το επίμονο ερώτημα του «τι θα φάμε σήμερα;» Σκέφτηκα λοιπόν, «αφού ούτως ή άλλως το ετοιμάζω για μας, γιατί να μην γράψω και γι’ αυτό;» Κάπως έτσι απλά ανέβασα την πρώτη συνταγή.

Οι περισσότερες συνταγές μεταξύ τους έχουν κοινά στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν και το ύφος του blog αυτού. Δηλαδή,
·  είναι πρακτικές και σύντομες (γιατί ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και περιορισμένος),
·  είναι υγιεινές και θρεπτικές (γιατί είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και κατατοπισμένοι ώστε να προσέχουμε τι τρώμε και πως το ετοιμάζουμε),
·  φτιάχνονται με είδη που είναι καθημερινά, προσιτά και της εποχής και κυρίως με ντόπια ελληνικά προϊόντα (εκτός από εξαιρέσεις),
·  αρκετές από αυτές έχουν μια μικρή ανατροπή (γιατί είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου και δεν θα ήθελα να το παραλείψω) και τέλος,
·  λόγω καταγωγής έχουν πολλά στοιχεία από την Πολίτικη Κουζίνα, έτσι για να διατηρείται η παράδοση.

Τα γεγονότα κι οι περιγραφές είναι πραγματικές και τα πρόσωπα υπαρκτά, ενώ φροντίζω να γράφω γι’ αυτά σε πραγματικό χρόνο ώστε να είναι όσο περισσότερο ρεαλιστικά και ζωντανά γίνεται. Να κι ο χώρος στον οποίο μαγειρεύω καθημερινά.


Επίσης, σκοπός μου είναι να ενημερώνω όσο πιο τακτικά μπορώ τις «Ιστορίες καθημερινής μαγειρικής αναζήτησης» γιατί θα ήθελα πολύ αυτό το blog να γίνει ένας τόπος συνάντησης κι ένα σημείο αναφοράς για πολλούς.
Τέλος, επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για τα πνευματικά δικαιώματα των συνταγών που βρίσκονται στο διαδίκτυο θα ήθελα να αναφέρω ότι, η πλειοψηφία των συνταγών του blog αυτού είναι κλασσικές (ελληνικές) συνταγές με τις οποίες οι περισσότεροι από μας λίγο ως πολύ μεγαλώσαμε, συνεπώς δεν πρόκειται για «πρωτότυπες» ιδέες ή αλλιώς για συνταγές που εμπνεύστηκα η ίδια, παρά μόνο από κάποιες μικρές ανατροπές ή ελαφρές παραλλαγές αυτών, που ναι, μπορούν να μου πιστωθούν. Για τις περιπτώσεις όμως που ορισμένες είναι πράγματι δικής μου επινόησης ή είναι προσαρμοσμένες ή εμπνευσμένες από άλλες, θα κάνω ξεχωριστή αναφορά.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες συνταγών προς το παρόν στο blog και δεν θα υπάρχουν ωσότου καταφέρω να βγάλω έστω και μια αξιοπρεπή!

Καλή απόλαυση!
Για να μπείτε στο blog της φίλης Έλλης 

Written by

Αξιολογούμε και παρουσιάζουμε ξεχωριστές ιστοσελίδες στο ελληνικό διαδίκτυο.Ιστοσελίδες που προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον χρήστη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 Netgr Blog - Δωρεάν προώθηση ιστοσελίδων. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top