Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

To ελληνικό διαδίκτυο. Ένα ενδιαφέρον άρθρο

2:28 μ.μ.

Στο παγκόσμιο αλλά και στο ελληνικό διαδίκτυο υπάρχουν πολλές παράμετροι οι οποίες ανεβάζουν την κάθε σελίδα σε λίστες κατάταξης οι οποίες δουλεύουν με στοιχεία όπως επισκεψιμότητα , λέξεις κλειδιά , άλλες σελίδες που έχουν παραπομπές στην σελίδα που θέλουμε να ψάξουμε και αρκετά άλλα εκ των οποίων πολλά είναι κρυφά.
Ένα δημοφιλές site το οποίο αναλύει τέτοια δεδομένα και απλά βάζοντας την σελίδα που θέλουμε να δούμε , μας βγάζει την κατάταξη της τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην χώρα που έχει δηλωθεί η σελίδα.
Το συγκεκριμένο site είναι το http://www.alexa.com
Για παράδειγμα πρώτη σε κατάταξη σελίδα στην οποία μπαίνουν χρήστες από ελληνικές ip είναι το facebook, δεύτερη το google , Τρίτη το youtube κ.ο.κ
Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι πολλές σελίδες οι οποίες δημιουργήθηκαν πρόσφατα έχουν καταφέρει με διάφορους τρόπους να αναρριχηθούν σε αρκετά υψηλές θέσεις αφήνοντας πίσω τους άλλες σελίδες με παρουσία χρόνων στο ελληνικό διαδίκτυο.
Η συγκεκριμένη λίστα ανανεώνεται καθημερινά και τα αποτελέσματα αλλάζουν οπότε θα παρουσιάσουμε σήμερα κάποια παραδείγματα με σημερινή ημερομηνία
Σήμερα θα κάνουμε μια ανάλυση για τις πρώτες 500 θέσεις στην λίστα που αφορά την ελληνική κατάταξη μιας και δεν υπάρχει πρόσβαση για να δούμε περισσότερες καταχωρήσεις.
Το άρθρο μας θα αναφερθεί σε ελληνικές σελίδες που αξίζουν να υπάρχουν από την θέση από 1 έως 200 αναλύοντας κάθε 25άδα ξεχωριστά.
Αναφέρονται μόνο ελληνικές σελίδες οι οποίες ακολουθούν μια σταθερή γραμμή χωρίς να παρεκλίνουν και με σεβασμό στον αναγνώστη.
1-25 Χρήσιμο για μένα βρίσκω το in.gr το οποίο θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά όχι μόνο λόγω παλαιότητας αλλά και λόγω του ότι έχει φτάσει τόσο ψηλά γιατί ακολουθεί σταθερή γραμμή από το 1997 έως σήμερα με σεβασμό στον αναγνώστη.
26-50 Χρήσιμα για μένα το car.gr , ίσως το πληρέστερο ελληνικό site για αγορά , πώληση αυτοκινήτου και ανταλλακτικών . Δεύτερο είναι το κανάλι του ΣΚΑΙ , ίσως το πιο όμορφο κανάλι στην ελληνική τηλεόραση . Τρίτο το site του περιοδικού Lifo το  οποίο αποτελεί ένα διαφορετικό πόλο ενημέρωσης για πολλά θέματα.
51-75 Το site της εφημερίδας έθνος αξίζει να βρίσκετε εκεί, ίσως και σε ψηλότερη θέση.Το site του περιοδικού Αθηνόραμα και της εφημερίδας τα ΝΕΑ.
76-100 Πρώτο στην λίστα ίσως το πληρέστερο φόρουμ τεχνολογίας insomnia.gr , η online έκδοση της καθημερινής , το site του Ricardo.gr , η σελίδα του πανελλήνιου σχολικού δικτύου sch.gr και τέλος το sintagespareas.gr που είναι ίσως από τα πιο όμορφα και πληρέστερα sites συνταγών.
101-125 Freemeteo.gr ίσως από τα πιο έγκυρα και έγκαιρα sites που ασχολούνται με τον καιρό. Δεύτερο στην λίστα το site της ΕΡΤ
126-150 Από τα λίγα ενημερωτικά sites που αξίζουν tvxs.gr
151-175 Άλλο ένα ενημερωτικο που αξίζει nooz.gr . Άλλο ένα site με συνταγές sintagoulis.gr και ένα πραγματικά διαφορετικό site όχι μόνο ενημερωτικό όπως το athensvoice.gr
176-200 Tο ενημερωτικό e-go.gr , το freestuff.gr το οποίο περιλαμβάνει ένα κατάλογο δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω internet και για μην ξεχάσω και το πολύ καλό και διαφορετικό protagon.gr

Τέλος να αναφερθώ και στο netgrblog το οποίο ξεκίνησε από την θέση 42000 στην ελληνική κατάταξη και σε λιγότερο από 1 ½ μήνα καταφέραμε σήμερα να είμαστε στην θέση 13624 και αισιοδοξούμε για πολύ ψηλότερα


Written by

Αξιολογούμε και παρουσιάζουμε ξεχωριστές ιστοσελίδες στο ελληνικό διαδίκτυο.Ιστοσελίδες που προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον χρήστη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 Netgr Blog - Δωρεάν προώθηση ιστοσελίδων. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top