Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Blogger vs domain-hosting συνέχεια

12:20 μ.μ.


Το παρόν άρθρο δεν αναφέρεται σε εταιρείες οι οποίες θέλουν να έχουν το δικό τους όνομα στο χώρο του Internet. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις και θα αναφερθούμε και σε αυτό.

Πάντα είχα ιδέες για το χώρο του internet. Ιδέες για σελίδες οι οποίες όμως δεν έπιασαν , δεν είχαν ανταπόκριση. Ίσως καθυστέρησα αρκετά γιατί κάποιες από τις ιδέες μου ήδη υπήρχαν παρόλο που εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Ίσως δεν έκανα σωστή προώθηση , η ίσως δεν ενδιέφεραν τον κόσμο.
Για παράδειγμα μια από τις ιδέες μου για να καταλάβετε τι εννοώ ήταν μια ιστοσελίδα σαν φόρουμ στην οποία ο χρήστης και ο κάθε χρήστης θα χάριζε πράγματα τα οποία δεν είχε ανάγκη. Η πλάκα ήταν ότι είχα βρει και όνομα και όταν ήρθε η ώρα να ψάξω στην αναζήτηση ελληνικών σελίδων είδα ότι το όνομα είχε κατοχυρωθεί. Η σελίδα ήταν το xariseto.gr . Πιστεύω πως αυτό το παράδειγμα σας κατατόπισε.
Για να μπω στο ζουμί του άρθρου , πάντα όταν ξεκινούσα μια προσπάθεια έβρισκα όνομα για την σελίδα μου , χώρο φιλοξενίας , και καμιά φορά αγόραζα και έτοιμα templates μιας και τα δωρεάν templates για joomla δεν με γέμιζαν.
Μάνι μάνι μου έφευγαν πάνω από 50-60 ευρώ την κάθε φορά ,έφτιαχνα κάτι με αρκετή όρεξη , προσπαθούσα να το προωθήσω αλλά στο τέλος είχα κάνει μια τρύπα στο νερό . Δεν έκλαιγα τα λεφτά που είχα δώσει όσο το ότι απογοητευόμουν από το μηδαμινό ενδιαφέρον του κόσμου.
Έτσι τον τελευταίο καιρό μιας και ασχολούμαι χρόνια με απλά blog , μια δωρεάν υπηρεσία της google αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό.
Πολλοί γνώστες του χώρου η άτομα που ξεκινάνε τώρα στο χώρο του web design όπως και εγώ έχουν αναρωτηθεί πολλές φορές πως κατάφερε κάποιος να φτιάξει ένα blog το οποίο μοιάζει με κανονική σελίδα .Η απάντηση είναι πως το blogger παρέχει απεριόριστες δυνατότητες στον χρήστη , χιλιάδες έτοιμα templates στα οποία μπορείς να προσαρμόσεις την σελίδα σου και φυσικά κέρδος από αυτό μέσω διαφημίσεων , banners και άλλων τρόπων .
Ασχολούμενος λοιπόν με αυτό διαπίστωσα πως δεν χρειάζεται να αγοράσεις ένα χώρο και ένα όνομα για να πιάσεις στο χώρο. Αρκεί να έχεις μια ιδέα, ένα σκοπό τον οποίο μπορείς να τον προωθήσεις μέσω ενός blog.
Αν είσαι ιδίωτης , αν σου αρέσει να γράφεις πράγματα η ακόμα και αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείσαι με κάτι φτιάξε ένα blog. Ίσα ίσα που η κοινότητα των bloggers είναι τεράστια και μπορείς να βρεις δεκάδες η και εκατοντάδες άτομα τα οποία θα δεχτούν να βάλουν μια φωτογραφία , ένα banner με το blog σου στο δικό τους χώρο αρκεί να κάνεις και εσύ το ίδιο.
Τώρα αν είσαι εταιρεία η οποία δεν θέλει να ονομάσει το χώρο της εταιρεία.blogspot.com αλλά εταιρεία.gr εκεί αλλάζει το πράγμα.
Αλλά αν είσαι ένα μαγαζάκι της γειτονιάς , ένας ελευθερος επαγγελματίας ο οποίος δεν θέλει να δαπανήσει χρήματα για αγορές , φιλοξενίες και άλλα πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση.
Αρκεί ένας λογαριασμός google, μια εγγραφή στο blogger και από κει και πέρα με λίγη αναζήτηση στο Internet για θέματα βοήθειας και σχεδιασμού αρκεί.
Έτσι αποφάσισα και εγώ να κινηθώ έτσι. Τέρμα πια οι σελίδες και οι αγορές. Έχω ιδέες τις οποίες θα προσπαθήσω να τις πραγματοποιήσω μέσω blogs .
Καλη ανάγνωση σε όλους

Written by

Αξιολογούμε και παρουσιάζουμε ξεχωριστές ιστοσελίδες στο ελληνικό διαδίκτυο.Ιστοσελίδες που προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον χρήστη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 Netgr Blog - Δωρεάν προώθηση ιστοσελίδων. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top