Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τι είναι τελικά το facebook

1:30 π.μ.

Τι είναι τελικά το facebook ; Ένα ανοιχτό δίκτυο που μπορείς να βρεις τους φίλους σου από το σχολείο, η μια καλοστημένη μηχανή η οποία όταν πέφτει σε λάθος χέρια η σε λάθος άτομα κάνει κακό στην κοινωνία ;
Σίγουρα ο Marc δεν είχε αυτό στο μυαλό του όταν έφτιαχνε αυτό το δίκτυο. Και σίγουρα δεν νομίζω να κοιμάται ήσυχος όλα τα βράδια.
Ασχολούμαι με το διαδίκτυο πάνω από 14 χρόνια, τότε που σου έφτανε ένα modem 14.4 kbps και μερικές σελίδες στα αγαπημένα για να έχεις πρόσβαση στα πρωτόγονα για την σημερινή εποχή sites.
Μετά ήρθε το google και σιγά σιγά τα αγαπημένα έτειναν να καταργηθούν ώσπου πριν από λίγα χρόνια ήρθε και το facebook.
Μια μηχανή που γραφόταν ο καθένας για να βρει κατά κύριο λόγο τους φίλους που είχε χάσει, τις παλιοσειρές του από τον στρατό, την θεία από το Σικάγο...
Στις μέρες μας τείνει να εξελιχθεί σε ένα δίκτυο το οποίο απαιτεί να γραφτείς αν θέλεις να προωθήσεις την εταιρεία σου , τις σκέψεις σου , το blog σου. Ένας διαδικτυακός δικτάτορας δηλαδή. Δεν νοείται στις μέρες μας να μην έχεις λογαριασμό στο facebook αν θέλεις να πας μπροστά.
Και όμως πριν λίγες μέρες ένας παράξενος εθισμός και μια περίεργη εμμονή μου χτύπησε την πόρτα. Ήταν τα like του facebook .Έφτασα να ελέγχω συνέχεια αν έχω καινούργια Like στην σελίδα μου, να ψάχνω να βρω θεμιτούς τρόπους να τα αυξήσω.Έριξα μια σφαλιάρα στον εαυτό μου και είπα:
Κόψε πριν σε καταστρέψει..Δεν έχεις ανάγκη το facebook για να προωθήσεις το blog σου. Ζήσε την μαγεία του Internet όπως ήταν παλιά. Τότε που υπήρχαν τα αγαπημένα , τα blogs , το adsense της google και φόρουμ τα οποία πέρναγε η ώρα σου. Τότε που όλα ήταν καλύτερα και ο εθισμός υπήρχε αλλά ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Κάτι το οποίο άξιζε και κάτι το οποίο πέρναγε η ώρα σου .

Written by

Αξιολογούμε και παρουσιάζουμε ξεχωριστές ιστοσελίδες στο ελληνικό διαδίκτυο.Ιστοσελίδες που προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον χρήστη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 Netgr Blog - Δωρεάν προώθηση ιστοσελίδων. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top