Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

No like please

9:40 π.μ.


Πριν από λίγες μέρες αποφάσισα να διακόψω τελείως κάθε επαφή η οποία συνέδεε αυτό το blog με την σελίδα στο facebook. Ένας περίεργος εθισμός μου χτύπησε την πόρτα. Και σίγουρα υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία έχουν πάθει το ίδιο ανά τον κόσμο. Το internet φτιάχτηκε για να προσφέρει πρόσβαση σε ένα σωρό πράγματα. Το facebook φτιάχτηκε για να συνδέει άτομα.
Στην σημερινή του κατάσταση όμως έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Είμαι άτομο συνειδητό το οποίο παλεύει και στενοχωριέται και προσπαθεί με σωστούς και τίμιους τρόπους να προωθήσει την σελίδα του μέσω facebook. Δεν τα κατάφερα στο βαθμό που ήθελα. Ίσως και να μην ήθελα βέβαια.
Αλλά όταν φτάνεις να ελέγχεις κάθε μέρα πόσοι είδαν τα άρθρα σου , πόσα like έκαναν και άλλα πολλά ξέρείς τότε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσεις.
Αν θελεις να προωθήσεις το blog σου και είσαι περήφανος για αυτό κατά πρώτον θα συνεχίσεις να αρθρογραφείς και κατά δεύτερον υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να το προωθήσεις. Άλλωστε τα blogs και οι bloggers υπήρχαν και πριν το facebook. Και τότε τα πράγματα ήταν πιο σωστά και πιο όμορφα

Written by

Αξιολογούμε και παρουσιάζουμε ξεχωριστές ιστοσελίδες στο ελληνικό διαδίκτυο.Ιστοσελίδες που προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον χρήστη.

1 σχόλια:

  1. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Ο σκοπός δεν είναι να αγχώνεσαι κάθε μέρα ή να απογοητεύεσαι αν τα likes στο facebook είναι λιγότεα από όσα θα ήθελες, αλλά:

    Μέσα από το Facebook, το Twitter, το Google+ κλπ απλά "τραβάς" επισκεψιμότητα προς το site σου.

    Μπορείς με τη χρήση μιας υπηρεσίας όπως το http://dlvr.it/ να τροφοδοτείς το RSS Feed σου στα κοινωνικά δίκτυα, από τα οποία θα έχεις επισκέψεις. Θα μπορέσουν δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι να διαβάσουν το blog σου και τις απόψεις σου.

    Αυτός δεν είναι ο κύριος σκοπός ενός blogger; Δεν είναι χρήματα από τις διαφημίσεις, το οποίο είναι κάτι θεμιτό, αλλά η δημοκρατία και ελευθερία του ίντερνετ να πεις αυτό που θέλεις, να το πεις σε πολύ κόσμο.

    Σταμάτα να μετράς πόσα Like και πόσα share σου κάνανε, εξ'άλλου έχει γίνει "σούπα" και υπάρχουν πολλές εταιρίες που πουλάνε 500 Likes από fake facebook accounts για λίγα ευρώ.

    Η δύναμη του blog σου δεν είναι το Facebook. Η δύναμη του blog σου είσαι εσύ. To Facebook απλά θα σου φέρει κάποιους παραπάνω επισκέπτες. Για αυτό και μόνο το λόγο αξίζει να το χρησιμοποιείς.

    Μην ανεβάζεις φωτό σου, απλά κάνε post τα άρθρα του blog σου.

    Φιλικά,

    Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© 2013 Netgr Blog - Δωρεάν προώθηση ιστοσελίδων. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top